top of page

NIEUWS

Nieuwe praktijkruimte

Na de vakantie was het eindelijk zover :) De nieuwe praktijkruimte is in gebruik genomen. Ondanks dat er nog wat puntjes op de I te zetten  zijn, is het al een fantastische ruimte om in te zijn.
De praktijk is hiermee vanaf de weg ook via een eigen oprit te bereiken. Als je via
Google maps googlet op Hartenrijk, kom je bij de juiste ingang.
De nieuwbouw is ook voorzien van een toilet.

NEI opleiding

Marij is bezig met de opleiding tot NEI therapeut. In 2022 zal zij het vervolg gaan doen. Omdat dit een methode is  die met protocollen werkt en deze per opleidingsmodule ook afgerond worden, zal vanaf NEI vanaf mei 2022  ook in de praktijk toegepast gaan worden. 

"Neuro Emotionele Integratie, afgekort NEI, is ontwikkeld door de arts Roy Martina. Ontstaan uit de reguliere psychotherapie in combinatie met o.a. NLP en Oosterse Geneeswijzen."

"NEI is een methodiek om het onbewuste, bewust te maken. Veel van wat we hebben ervaren zijn we vergeten of hebben we weggestopt. Deze ervaringen, emoties of gebeurtenissen, liggen opgeslagen in ons onderbewustzijn als onverwerkte emoties waardoor er sprake kan zijn van incongruentie tussen bewustzijn en onderbewustzijn. Zo ontstaat er een disbalans wat er toe kan leiden dat we minder goed gaan functioneren."

(www.jolandavleugel.nl)

Visitatie NVPA

In 2022 zal voor het lidmaatschap van de beroepsvereniging de praktijk gevisiteerd worden. Gekeken zal worden of de praktijk voldoet aan alle wettelijke bepalingen en kwaliteitseisen van de beroepsvereniging.
Uit deze audit is gebleken dat Hartenrijk voldoet aan de WKKGZ, de AVG en de WGBO. Daar zijn we uiteraard trots op en erg blij mee!

Nieuwbouw praktijkruimte van start

In november is een aanvang gemaakt met de nieuwbouw van een bijgebouw waarin ook de praktijkruimte van Hartenrijk gevestigd zal worden.

Hartenrijk krijgt ​daarmee een nieuwe, zo goed als zelfvoorzienende praktijkruimte die voldoet aan alle eisen van de huidige tijd. Ook zal Hartenrijk de beschikking krijgen over een toilet bij de praktijk ruimte. Ondanks deze vernieuwing, zal de laagdrepeligheid en knusheid die vaak geprezen worden in de huidige praktijkruimte, behouden blijven.
Als alles volgens planning verloopt is de verwachting dat de nieuwe ruimte zomer 2022 in gebruik genomen kan worden. 

Uiteraard wordt de overlast tijdens de bouwwerkzaamheden voor cliënten zoveel mogelijk beperkt.

Aanmelding Landelijk Steunpunt Verlies (LSV)

December jl. heeft Hartenrijk zich aangemeld als gecertificeerd rouwbegeleider /-therapeut bij het LSV. Het LSV is een kennisplatform en heeft daarnaast een verwijsbestand, ingedeeld op deskundigheid / zwaarte van de verlieslast.

Blij en trots waren wij met de persoonlijke toelichting op de opname in het verwijsbestand:

"U hebt de Hbo Sociaal Pedagogische Hulpverlening en daarna de Post-Hbo Rouw- en Verliestherapie gevolgd. Beide opleidingen zijn voldoende om u te plaatsen in categorie 3. Uw CV is bijzonder door de aanvullende opleidingen op het gebied van Psychopathologie, EMDR therapie, Hypnotherapie, Chiron therapie, massage therapie. Wij typeren u als integrale rouwtherapeut die, naast verbale, ook lichaam georiënteerde interventies kan toepassen. Voor behandeling van PTSS is dat zeer belangrijk."

Wil je meer algemene informatie over rouw en verlies en alles wat er komt kijken bij bijv. overlijden? Neem dan eens een kijkje op www.steunbijverlies.nl.

 

augustus 2023

 

augustus 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

november 2021 - 2022


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

juni 2022

 

 

 

november 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

januari 2021

Trauma Release Breathing®  &  Body Remembers Trauma Therapy®

Na afronden van een intensieve opleiding zal Hartenrijk in september het aanbod uitbreiden met breathwork. Trauma Release Breathwork® en Body Remembers Trauma Therapy® kunnen (eventueel gecombineerd) als losse ademwerk sessies geboekt worden of ingezet worden in een traject. Meer weten? Klik hier!

Uitbreiding aanbod met EMDR

Bij Hartenrijk is ontwikkelen belangrijk. Practice what you preach... Na afronding van gedegen scholing kan je vanaf november danook terecht voor EMDRtherapie. Zo wordt er nog een methode toegevoegd worden aan het huidige aanbod psychotherapeutische en hypnotherapeutische interventies, om effectief met trauma te werken.

Ook deze sessies kunnen vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Op de verzekeringspolis of de website van je verzekering / het NVPA kan teruggevonden worden of er recht is op vergoeding.

november 2020

Inschrijving NVPA & RBCZ

Met het behalen van het post HBO diploma Rouw en verlies therapie, heeft Hartenrijk zich ingeschreven bij beroepsvereniging het NVPA en is Marij registertherapeut in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg. Hiermee worden de sessies per 1 september 2020 vergoed vanuit de aanvullende verzekering onder de prestatiecode voor psychosociale therapie.

september 2020

Rouw en verliestherapie - Verlieskunde

na een pittige post HBO opleiding van 3 jaar bij de Sociale Academie Utrecht is Hartenrijk helemaal up to date wat betreft de kennis in de verlieskunde. Ook de psychosociale basiskennis (DSM V) is geupdate. Hartenrijk voldeed al aan de PLATO-eisen, maar heeft nu dus ook de nieuwste kennis en inzichten in huis.

Een aanzienlijke meerwaarde aangezien dit diploma ook ruimte geeft voor de inschrijving bij een erkende beroepsvereniging en het aanbod dus vergoed kan gaan worden.

juli 2020

Coronavirus - COVID 19

Met in achtneming van de richtlijnen van het RIVM wordt er bij Hartenrijk ook tijdens de Corona crisis ondersteuning geboden aan wie dit nodig heeft. De praktijk wordt extra zorgvuldig schoon gehouden en de 1,5m afstand wordt bewaard. Ben je niet fit of twijfel je, dan mag de afspraak zonder extra kosten verzet worden, ook als dit binnen 24u voor je afspraak is.

#samentegencorona

maart 2020

R.I.P. Douwe

Eind november hebben we onverwachts afscheid genomen van ons coachpaard Douwe. Een gedraaide dikke darm is hem fataal geworden.

Inmiddels hebben wij een nieuw paard opgenomen, genaamd Moon, die zijn taak over zal nemen.

Begin 2020 zullen we starten met een aantal proefsessies dus hou de facebookpagina in de gaten!

november 2019

Hartenrijk biedt psychologische ondersteuning bij juridische trajecten op gebied van arbeidsrecht

In samenwerking met een advocaat arbeidsrecht gaat Hartenrijk psychische begeleiding aanbieden.

juli 2019

Hartrenrijk breidt uit met online trainingen

Eind 2019 wordt de eerste online training 'rouwbegeleiding voor mensenwerkers' verwacht. Een online training die handvatten biedt aan iedereen die met mensen werkt en te maken krijgen met verlies.

mei 2019

Hartenrijk start met Hiking weekenden

kijk op de site onder "Expeditie Leven" hiking voor meer info!

september 2019

Start specialisatie Verlieskunde

Deskundigheid(bevordering) staat bij Hartenrijk hoog in het vaandel. Er wordt dan ook continue aan bijscholing gedaan. In 2018 is Marij gestart met de post HBO Verlies en Rouwtherapie bij de Sociale Academie Utrecht. Een opleiding die het gehele vakgebied verdiept, immers alles waar je je aan hecht kun je verliezen. Na afronding biedt deze opleiding de mogelijkheid om sessies (deels) vergoed te laten worden door de zorgverzekering.

2018

Pilot fase "Expeditie Leven" afgerond

De in september gestarte pilot van "Expeditie Leven" is succesvol afgerond. Verschillende deelnemers zijn gestart en stromen binnenkort uit naar werk / zetten een eigen bedrijf op.

maart 2018

Hartenrijk gaat samenwerken met job coach

Om de uitstroom van de deelnemers waar nodig extra te bevorderen gaat Hartenrijk per maart samenwerken met een Jobcoach.

maart 2018

Instromen in "Expeditie" Leven nu ook mogelijk op dagdelen / dagen

Expeditie Leven is maatwerk. Immers iedereen is uniek. Daarom heeft Hartenrijk besloten dat Expeditie Leven nu ook mogelijk is om in delen (bijv. 1 dag per week / 2 dagdelen / ...) te doorlopen. Hiermee wordt ook de duur van het traject variabel. Het persoonlijk plan dat voor iedere deelnemer wordt opgesteld wordt hierop aangepast.

18 oktober 2017

Lezing "Neem je eigen ruimte in"

Op uitnodiging van de Linked Lady's geeft Marij op 6 november aanstaande in Heerenveen een interactieve lezing over ruimte. Ruimte voor jezelf, ruimte voor je gezin en ruimte in de maatschappij. Wanneer je ook een lezing of thema avond wilt, neem gerust contact op!

15 oktober 2017

Eerste 'compassie kring' op de planning

In deze compassie kring is er ruimte voor jouw verhaal. Je vindt er een knuffel, spiegel en steun. Door erkenning, verdieping en inzicht, kom je weer een stapje verder...


Deelname op basis van een vrijwillige bijdrage ♥


Inloop vanaf 19.15u met een lekkere kop thee en chocolade ;)


Maximaal 8 deelnemers.

Welkom!

26 september 2017

Stagiar start bij Hartenrijk

4 september is ook Casper Meetsma aan zijn afstudeeravontuur (SPH) begonnen bij Hartenrijk. Samen met Marij zal hij de begeleiding van "Expeditie Leven" voor zijn rekening gaan nemen. Met zijn (levens)ervaring en visie, een ware aanwinst voor Hartenrijk en haar cliënten!

4 september 2017

Nieuwe praktijkruimte in gebruik genomen

1 september 2017 is de nieuwe praktijkruimte van Hartenrijk op de Bovenweg in Donkerbroek in gebruik genomen. Een heerlijke rustige ruimte met een mooie sfeer. Zowel de individuele sessies van Hartenrijk als de individuele- en groepssessies van herstel en reïntegratietraject "Expeditie Leven" zullen hier plaatsvinden.

1 september 2017

Praktijkruimte Leeuwarden

Naast de praktijkruimte in Drachten op de Wimerts waar sessies gepland kunnen worden, kunnen er per 1 september op verzoek ook afspraken gemaakt worden in Leeuwarden, in de praktijk van acupuncturist Rob Schut, Aggemastate 45.

19 mei 2017

Samenwerking acupuncturist

Per 1 september zal Hartenrijk samen gaan werken met acupuncturist Rob Schut te Leeuwarden.

Op deze manier biedt Hartenrijk mogelijkheid voor herstel van zowel de mentale, als de fysieke balans. Een mens is immers meer dan "de som der delen".

15 mei 2017

21 mei: Gezondheidsbeurs van Friesland - Sportstad Heerenveen

Klik hier voor meer informatie.

19 april 2017

1 april: Puur en Hecht beurs

Dé beurs met alles wat er te vinden is op het gebied van zwangerschap, kinderen, opvoeden en bewust leven. En Hartenrijk zal ook aanwezig zijn :)

Klik hier voor meer informatie over de beurs. Tot dan!

8 maart 2017

medio juni 2017:

MamaHarten weekend ♥

Een weekend vol ontspanning, bewustwording, genieten, lachen, huilen voor moeders die gelukkig zijn, die jongleren met zichzelf, tijd en taken, die gefrustreerd zijn, die zorgen hebben, die genieten, die...


Kortom voor moeders met een groot hart die het moederschap intens beleven; in een drukke veeleisende wereld. Jij bent fantastisch ♥

Het eerste weekend staat gepland voor medio juni 2017!

Wil je op de hoogte blijven? Neem dan gerust contact op!

5 maart 2017

Hartenrijk start "Expeditie Leven" in samenwerking met Stichting boat

"Expeditie Leven" is en hersteltraject waarin dagstructurerende werkzaamheden gecombineerd worden met (socio)therapeutische begeleiding.

Voor mensen met depressie, angst, trauma of

burn-out klachten, bij wie deze klachten het dagelijks functioneren ernstig belemmeren én voor wie dit graag

anders wil.

Dit traject kan ook ingezet worden als re-integratie traject door werkgevers, die daarmee aan de Wet verbetering Poortwachter kunnen voldoen.

Meer informatie? Klik hier of neem contact op!

14 januari 2017

Hartenrijk biedt traject voor mensen met 'herfstblues of winterdip'

"Met het vallen van de blaadjes en de korter wordende dagen, krijgen veel mensen last van stemmingswisselingen en somberheid, wat zelfs kan uitmonden in depressie. Hartenrijk, gespecialiseerd in begeleiding bij onder andere somberheid, depressie, onzekerheid en angst, heeft een nieuw programma ontwikkeld, speciaal voor mensen die last hebben van deze seizoensgebonden, maar soms alles beheersende, somberheid. Het programma bestaat uit een intakegesprek en 5 contactmomenten, waarvan (optioneel) 1 paardencoachingsessie. De begeleiding biedt concrete handvatten en gaat uit van de mogelijkheden en mentale kracht die iemand heeft, zodat de herfstblues het hoofd geboden kan worden en/of de winterdip voorkomen."

Meer informatie? Neem gerust contact op!

26 oktober 2016

Hartenrijk op PCP beurs Ljouwert

Hartenrijk zal op 20 november met een promotiestand vertegenwoordigd zijn op de PCP beurs in Leeuwarden.

Wil je er met korting heen? Neem gerust contact op voor kortingskaarden!

19 oktober 2016

Praktijkruimte Drachten

Naast begeleiding aan huis / in Donkerbroek, is er nu ook mogelijkheid om afspraken te maken in Drachten. Hartenrijk gaat hiervoor de samenwerking aan met SamenWijzer, de praktijk van Anita Speelman, aan de Wimerts in Drachten.

10 oktober 2016

Samenwerking praktijk Mensendieck Oosterwolde

Hartenrijk gaat voor de ontwikkeling van een workshop voor mensen met een burn-out, de samenwerking aan met Elzelien Leenman van praktijk Mensendieck Oosterwolde.

Eind januari en medio maart zullen de eerste workshops in Leeuwarden georganiseerd te worden. Het beloofd een interactief en boeiend programma te worden, waarin zowel handvatten geboden worden voor de mentale als de fysieke kant van een burn-out.

1 oktober 2016

bottom of page