Praktijk voor psychosociale therapie, EMDR en verlieskunde
therapie bij trauma, rouw & verlies

Hartenrijk

psychosociale therapie & EMDR
 
paardencoaching & wandeltherapie

Hartenrijk biedt ook EMDR therapie aan. Binnen 1 week kun je terecht voor een intake, binnen 2 weken, na de intake, voor een behandeling.
EMDR is op dit moment dé behandelmethode in Nederland voor de behandeling van hevige emoties, levendige herbelevingen en de daarbij behorende fysieke reacties, na een (of meerdere) schokkende gebeurtenis; een trauma. 

Een trauma ontstaat wanneer je een gebeurtenis niet goed kunt verwerken en deze dus steeds opnieuw je dagelijks leven beïnvloedt. Je kunt zowel mentaal als fysiek last hebben van een trauma. Vaak kun je je leven dan niet meer leiden zoals je dat graag zou willen.  


Naast als traumabehandeling kan EMDR ook ingezet worden bij bijvoorbeeld angsten en paniekaanvallen, burn-out, het verwerken van (ingrijpende gebeurtenissen uit) je kindertijd, weinig zelfvertrouwen, e.d.
EMDR therapie is een doorgaans kortdurende behandelmethode en kan je helpen om deze nare gebeurtenis te verwerken, zodat de lading van de beelden, gevoelens en emoties die je steeds overvallen, minder wordt of zelfs verdwijnt. Hier kun je meer lezen over wat EMDR precies is en hoe het werkt.


Een traject wordt gestart met een uitgebreide intake (net zoals dat bij de andere trajecten binnen Hartenrijk gedaan wordt), waarna ingeschat wordt of je de EMDR behandeling aankunt of dat er eerst iets anders nodig is om meer draagkracht te creëren. 

Er wordt gestreefd naar een integraal aanbod met een zo goed mogelijk resultaat, dus waar nodig wordt het ingezet als onderdeel van een therapietraject. Zo kun naast het verwerken van  je traumatische ervaring(en), ook de (niet goed meer werkende) coping strategieën en patronen die je ontwikkeld hebt veranderen. En worden zowel de directe als de indirecte gevolgen van wat je meegemaakt hebt aangepakt!


Wil je meer informatie of aanmelden? Neem dan gerust contact op!


UA-30913147-1