Praktijk voor verlieskunde
therapie bij trauma, rouw & verlies

Hartenrijk

psychosociale therapie
 
paardencoaching & wandeltherapie

Vanaf medio november 2020 zal bij Hartenrijk ook EMDR therapie aangeboden worden. Aanmelden voor behandeling is al mogelijk. Neem gerust contact op!


EMDR is op dit moment dé behandelmethode in Nederland voor de behandeling van hevige emoties, levendige herbelevingen en de daarbijbehorende fysieke reacties, na een (of meerdere) schokkende gebeurtenis; een trauma. 

Een trauma ontstaat wanneer je een gebeurtenis niet goed kunt verwerken en deze dus steeds opnieuw je dagelijks leven beïnvloedt. Vaak kun je je leven dan niet meer leiden zoals je dat graag zou willen.  

EMDR therapie is een doorgaans kortdurende behandelmethode en kan je helpen om deze nare gebeurtenis te verwerken, zodat de lading van de beelden, gevoelens en emoties die je steeds overvallen, minder wordt of zelfs verdwijnt. Hier kun je meer lezen over wat EMDR precies is en hoe het werkt.


Naast traumabehandeling kan EMDR ook ingezet worden bij bijvoorbeeld angsten en paniekaanvallen, burn-out, het verwerken van (ingrijpende elementen uit) je kindertijd, weinig zelfvertrouwen, e.d.

Er wordt gestreefd naar een integraal aanbod met een zo goed mogelijk resultaat, eventueel als onderdeel van een therapietraject, zodat ja naast de traumatische ervaring(en) ook de (niet goed meer werkende) coping strategieën en patronen die je ontwikkeld hebt kunt veranderen. Zo kun je naast de directe ook de indirecte gevolgen van dat wat je meegemaakt hebt aanpakken!


Wil je meer informatie of aanmelden? Neem dan gerust contact op!


UA-30913147-1