top of page

Neuro Emotionele Integratie (NEI)

Over NEI

Neuro Emotionele Integratie (NEI) is een practice based, holistisch energetische methode die breed ingezet kan worden bij emotionele, mentale en fysieke klachten.

Met kunnen trauma's, onverwerkte emoties en ervaringen op een zachte manier opgelost worden, zonder dat langdurige gesprekken, herbeleving of confrontaties nodig zijn. Eventueel kan een combinatie met EMDR ingezet worden.

Er wordt gewerkt met informatie vanuit zowel het bewustzijn als het onderbewustzijn, waardoor de NEI ook ingezet kan worden als je het allemaal even niet meer weet, wanneer je je uit balans voelt, bij somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK/ALK) en bijv. rouw, angst en burn-out. Ook is NEI inzetbaar bij een kinderwens en als begeleiding tijdens de zwangerschap.

NEI is protocollair opgezet en combineert de Oosterse en Westerse visie.  Het omvat elementen uit o.a. de psychotherapie (zowel wb. interventies als psycho-educatie), NLP, acupunctuur, neurowetenschappen en kinesiologie. 

Ook kunnen ondersteunende middelen uit bijv. de Bach bloesems, orthomoleculaire geneeskunde en homeopathie etc. toegepast worden. Indien nodig wordt er daarvoor samengewerkt met een mesoloog, natuurgeneeskundige of acupuncturist. Vitamines en supplementen kunnen eventueel via Hartenrijk tegen aantrekkelijke tarief besteld worden.

 

Hoe werkt het

Bij NEI wordt gezocht naar de oorzaak van de klacht die ervaren wordt. De klacht die in het hier en nu ervaren wordt is daarbij de ingang naar de oorspronkelijke ervaring. Deze ervaringen en emoties worden opgeslagen in de hersenen, maar zijn nog niet op de juiste manier verwerkt. Daardoor kunnen ze disbalans, overbelasting van het stress responssysteem (sympathische zenuwstelsel), fysieke, mentale, emotionele of energetische  klachten / blokkades veroorzaken. 
Met een energetisch meetinstrument, de biotensor, wordt de oorsprong uitgemeten, waardoor het onbewuste bewust wordt gemaakt. Net als bij EMDR worden de beide hersenhelften rechtstreeks aangesproken waardoor de ervaring ontkoppeld wordt van het nu, ontladen wordt, om zo uit het werkgeheugen 'opgeruimd' te kunnen worden. Hierdoor komt er ruimte voor het opruimen van blokkades, verwerking, heling en ontwikkeling.

 

NEI is 20 jaar geleden in Nederland geïntroduceerd en wordt ervaren als een prettige therapie vorm, waarmee op korte termijn goede resultaten te boeken zijn. Op de site van de vereniging van NEI therapeuten (VVNT) en op de site van Jolanda Vleugel, de opleider, staat meer informatie. NEI is, indien nodig/gewenst goed te combineren met andere therapievormen zoals EMDR en breathwork. Wil je je proces verdiepen? Dan is een retreat wellicht wat voor jou!

Wil je meer  informatie of een afspraak maken? Neem dan gerust contact op!

 

Sessies bij Hartenrijk komen vanuit de aanvullende verzekering voor gedeeltelijke vergoeding in aanmerking. Check je verzekeringspolis wat jouw verzekering vergoed (prestatiecode psychosociale therapie).

 

bottom of page