Praktijk voor psychosociale therapie, EMDR en verlieskunde
therapie bij trauma, rouw & verlies

Hartenrijk

psychosociale therapie & EMDR
 
paardencoaching & wandeltherapie

Paarden zijn vluchtdieren. De kracht van het individu ligt daardoor in de kracht van de groep. Het is diezelfde kracht die ervoor zorgt dat paarden altijd het groepsbelang voor het individuele belang stellen.
Dit maakt dat paarden vanuit een zeer zuivere oorzaak - gevolg basis, onvoorwaardelijk  'zijn'Dit maakt ook dat paarden spiegelen wat ze zien, voelen en horen in hun omgeving.

Spiegelen met paarden, equitherapie of paardencoaching kan confronterend zijn, maar is tegelijkertijd een hele vriendelijke therapeutische interventie binnen de psychosociale therapie. Er wordt namelijk geen waardeoordeel gegeven; een paard geeft puur terug wat hij ervaart, hij laat zien wat er gebeurt. Hij laat zien wat er is, maar nog niet mag zijn.
Dit biedt voor mensen, gezinnen of kinderen, die niet gemakkelijk onder woorden kunnen brengen wat er speelt, of bijv. wanneer je makkelijker leert door ervaren, een mooie mogelijkheid om toch tot de kern te kunnen komen. Ook mensen die vastlopen in hun leven, in in-gewikkelde levenspatronen of relaties, zijn hiermee extra geholpen, daarnaast kan het spiegelen met paarden ingezet worden in een therapie traject.

Zou je graag een sessie bij jou thuis/op stal, met jouw eigen paard willen? Ook dat kan. 

Sessies worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering; check je eigen polis hiervoor of kijk op de website van de NVPA  Neem gerust contact op!
UA-30913147-1