Praktijk voor psychosociale therapie, EMDR en verlieskunde
therapie bij trauma, rouw & verlies

Hartenrijk

psychosociale therapie & EMDR
 
paardencoaching & wandeltherapie

Soms beland je op een punt in je leven waarop je behoefte hebt aan therapeutische ondersteuning of coaching. Je loopt tijdelijk vast na een stressvolle of emotionele periode in werk of privésituatie of je maakt een belangrijk life event mee; zoals de geboorte van een kindje of bijvoorbeeld een scheiding of ontslag.
Je kunt te maken krijgen met onverklaarbare vermoeidheid, vergeetachtigheid, onzekerheid of angst,  somber
heid, depressie of bijvoorbeeld een burn-out. 
Ook een opéén stapeling van gebeurtenissen over langere tijd of bijvoorbeeld een traumatische gebeurtenis kunnen ervoor zorgen dat je het overzicht over je leven verliest. 
Je hebt het idee dat je zelf geen richting meer kunt geven aan je leven, er kunnen ernstig belemmerende (psychische) klachten ontstaan. 
Hartenrijk helpt je alles weer op een rijtje te krijgen, gevoeligheid in te gaan zetten als kracht en zo de regie over je leven weer terug te krijgen. Ook als je eerder trajecten gedaan hebt (of een behandeling kreeg voor een bepaalde diagnose) en dat toen niet / niet helemaal het gewenste resultaat bereikte, krijgen wij vaak reacties als:
 • "ik kom nu eindelijk echt tot de kern" 
 • "ik heb het leren dragen en kan nu                 verder" 
 • "ik wordt niet meer achtervolgd door
        herbelevingen van nare herinneringen"
 • "ik heb weer toegang tot mijn eigen
        kracht en kan deze ten bate van mijzelf
        inzetten"
 • "ik heb weer leren genieten"
 • "ik heb mijn grenzen leren kennen, weet wanneer iets wel of niet goed voor mij is"
 • "ik begrijp mijzelf nu beter, doordat ik mij begrepen voelde"
 • "ik heb weer een toekomst voor me" 

Therapie bij Hartenrijk gaat altijd 
uit van jouw eigen kracht en is gericht op blijvende verandering, waarbij je de tools ontwikkelt om op een gegeven moment weer zelf verder te kunnen.
We gaan op zoek naar de laagjes die jouw kracht bedekken en ont-wikkelen deze weer, zodat je die weer ten bate van jezelf kunt gaan inzetten. Hiervoor kunnen diverse therapeutische en coachingstechnieken, al dan niet met behulp van paarden, ingezet worden.  Ook kun je kiezen voor een intensiever hiking weekend in het Rothargebirge of een wandeltherapie in Noord Nederland.
Je leert jezelf opnieuw kennen, krijgt weer overzicht en kunt daardoor de stappen zetten die ervoor zorgen dat jij je eigen leven weer kunt gaan inrichten. De vaardigheden die je daarvoor nodig hebt trainen we tijdens de sessies. Hoofd, hart en handen verbinden we opnieuw, zodat wat je denkt, wat je voelt en wat je doet dienend is aan dat wat goed is voor jou als authentieke persoon. Praktisch, helend en vanuit de kern.
Klik hier voor de diverse methoden die Hartenrijk gebruikt om dat te bereiken. Specifieke info over paardencoaching vind je hier, meer over EMDR vind je hier. 
Zoek je specifieke begeleiding bij zwangerschap of ouderschapsvragen, klik dan hier voor meer informatie.
Wil je weten of Hartenrijk wat voor jou kan betekenen? Neem gerust contact op voor meer informatie of een afspraak voor een kennismaking. Dit kan vaak al binnen een week en een verwijzing of diagnose is niet nodig.
Sessies worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering; check je eigen polis hiervoor of kijk op de
website van de NVPA
UA-30913147-1