Praktijk voor verlieskunde
ondersteuning bij trauma, rouw & verlies

Hartenrijk

psychosociale therapie & -training
 
paardencoaching & wandeltherapie

blog

Als het je niet loslaat...

Geplaatst op 6 september, 2019 om 14:15


"Je kunt niet ergens vertrekken, voordat je er bent aangekomen" Auteur onbekend

Hoe rot je je ook voelt, hoe bang je ook bent om iets te ondernemen, hoe boos je ook op iets of iemand bent, hoe verdrietig je je ook voelt; zolang je niet accepteert dat dat voor nu is wat het is, zal het je niet loslaten. Zal het op de voorgrond blijven, zal het elke 'nieuwe nu' in je toekomst blijven beïnvloeden. 'Loslaten' is dan ook een onmogelijke opgave.

Hoe dan?

- Stap 1 is de stap durven zetten, om de moed op te brengen te erkennen dat het is wat het is.

- Stap 2 is de bijbehorende emotie het podium geven die het verdient, ruimte te maken om deze te voelen, te uiten, incl. eventuele secundaire emoties (bijv. schaamte) die erbij horen.

Stop met ertegen vechten, ga mee met de stroom, ookal ben je bang dat je erin verdrinkt of dat het oneindig is. Met goede begeleiding zal dat niet zo zijn ♡, durf erop te vertrouwen dat je kracht aangesproken wordt.

- Stap 3 is erkenning krijgen, veiligheid dat het er mag zijn, zodat je je open kunt stellen om te leren. Zo vaak als nodig is, net zo lang totdat het verhaal echt verteld is.

- Stap 4 is handvatten krijgen, nieuwe manieren aanleren om ermee om te gaan (nieuwe copingstrategieën leren)

- Stap 5 is toepassen van deze nieuwe strategieën, oefenen, trainen; eerst in veilige oefensetting, dan in je dagelijks leven

- Stap 6 is transformatie; dat wat je belemmerde of beïnvloedde heeft een geïntegreerd plekje gekregen in je dagelijks leven, het hoort bij je. Het bijbehorende gedrag, patroon of de emotie heeft zijn noodzaak verloren. Het laat jou los.


#therapie #paardencoaching #training #Hartenrijk #ExpeditieLevenHiking

Categorieën: Geen

Plaats een reactie

Oeps!

Oops, you forgot something.

Oeps!

De woorden die je hebt ingetypt komen niet overeen met de opgegeven tekst. Probeer het nogmaals.

0 reacties

UA-30913147-1